Järnrör och kanonrör, slår hela befolkningen med häpnad,…!

Härliga tider för en nybliven anarkist! Jag känner vinden i ryggen för de idéer om en individanpassad framtid med kontrakt mellan individer och/eller olika former av kollektiv, (företag, kooperativ, etc.) eller är det kanske nordanvinden jag känner som sveper ner med sin kyliga inställning till makten, och med ett hånflin retar gallfeber på 87% av de svenska röstberättiga väljarna,..? Kung Bore kanske kan sin sak?.

Regeringsbildningen fortskrider i avslagen stil, och visst börjar parlamentet att representeras av Sveriges röster. Riksdagen har fått sina talmän/kvinnor som är Ryggraden för svensk politik och kritik har utgått för valet av Björn Söder (SD) som vice talman. Kritiken får sitt löjes skimmer över sig, då han var den ende kandidaten. Så vilka skall egentligen kritiseras, Björn eller de flata folkets representanter och då i synnerhet centerpartiets, som kunde ha nominerat en egen kandidat?  Nåja kutym och tradition är starka begrepp vad gäller  ordningen i riksdagen och då får det bli som det blir. Sluta gnäll! Ni gillar demokratin på detta plan.

Minoritetsregering verkar vara modellen de näst kommande åren, även om jag tror på ett omval innan 2018, så kommer besluten att representeras av en minoritet i parlamentet, de är demokrati på hög nivå,…  Våld ser ut att vara temat i riksdagen de första dagarna,… Vice talman och sina artfränder med ”Järnrör” i bagaget och fredsbevarande miljövänner som beställer kanonrör, -”men bara till försvar förstås”. De som röstade på miljöpartiet måste vara stolta nu, för att inte tala om hur stolta de skall vara när vi behåller kärnkraften i decennier framöver.  Haha, 349 rövhål som alla är ganska komiska i sin strävan efter makten. Låt Söder få en chans att visa sitt politiska oberoende som talman och gör bedömningen efter utfört arbete. ”Rävar skall inte skjutas, de skall luras” var det en klok kvinna som sa till mig en gång,…

Storbritannien har lyckats hålla ihop imperiet ännu en gång, Labourledaren gick på en riktig mina när han stöttade de konservativa Tories, och lovade Skottland ökat självstyre ifall de var kvar i unionen. Sen kom dråpslaget inga Skottar skall få bestämma över Engländarna,… Ökat självstyre för Walesarna och Engländarna är lika självklara som för Skottarna, men var beskattningen av produktionsmedlen hamnar är fortfarande ovisst skottarna får ökade beskattningsrätter men det är samma visa här som där att vinsterna  skattas där företaget har sitt huvudkontor och i många fall blir det i England,… Decentraliserings stopp verkar råda i även i Storbritannien, men kanske om Storbritannien får en grundlag och en ryggrad, så kanske det går att decentralisera makten över kapitalet fram över. Leve demokratin!

 

Last Covenants.

 

 

 

Anarkokapitalism

You don´t need to fill in an email adress to comment. Just press "Skicka Kommentar"

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.