Mänskligt att Svina.

Hektiska dagar i politiken nu, min favorit alla kategorier har gjort det igen. Man får säga vad man vill om Mona men hon har gjort mer för mitt politikerförakt än vad någon annan nationell politiker har klarat av. Carl Lidbom kommer på en fin 2:a plats, även om Fridolin har gjort bra ifrån sig på sistone. Mona är i ensamt majestät och får hon bara fortsätta så kommer ingen inom rimlig tid att komma ikapp. Att Mona med ett brett leende säger att det är häftigt att betala skatt är ingen nyhet men vad som verkar vara en nyhet för Mona, är att arbetsgivaravgifter skall betalas in varje månad. Hon verkar inte heller veta om att hon skulle registrera sig som arbetsgivare för att få rätten att ha en anställd. Men, det kan vara så att hennes anställde livvakt inte tycker att det är lika häftigt att betala skatt som Mona och påpekat det för henne, och att de därefter i demokratisk tvåsamhet hittat en bra lösning som de båda har kunnat förlika sig med…

Mona som vi minns dig: ”Tobleroneaffären”, ”Svartbetald dagmamma”, ”Ambassadcirkusen”, och nu ”Livvaktsspektaklet”

Dags för Mona Sahlin att rekommendera sig?..

Mänsklig?

Mänsklig?

Att inte betala skatt anses som olagligt i detta fina land vi kallar Sverige, här har vi en konsensus som säger att staten skall få förvalta ungefär hälften av din lön för att finansiera allehanda projekt. Om du inte betalar skatt så hotar staten med kidnappning och inlåsning, ett hot som får de flesta av oss att faktiskt följa denna icke undertecknade överenskommelse. Staten kan alltså med våld tvinga till sig det den behöver. Men skulle jag som privatperson tvinga till mig det jag behöver så skulle jag inte bara kallas för tjyv, omoralisk, empatilös och kriminell, och ja, ni kan säkert komma på flera andra saker jag skulle kunna kallas för.. Utan jag skulle dessutom få min frihet begränsad…

Staten Sverige vurmar ofta för mänskliga rättigheter, men jag skulle vilja påstå att ”mänsklig” är en etikett som inte kan sättas på våra politiker, då det faktiskt innebär att de skall ha ett mänskligt beteende… Och där med så faller det… Som politiker så representerar de staten i första hand, och ett bra bevis för det, är att de faktiskt kan ljuga rakt in i tv-kamerorna och för massorna där ute i landet utan att känna empati, att känna empati är som de flesta vet ett kännetecken för just människan… Och att de sen säger sig representera sitt folk när de förskingrar skattepengarna får ses som en lögn, en lögn och ett brott som de aldrig behöver ta det fulla ansvaret för och det kan vi tacka ”Palme & Co”, då de i sann demokratisk anda avskaffade tjänstemannaansvar… Många politiker kallar sig ofta för vanliga människor, men bara för att det tränger ut lite mänsklighet då och då i deras beteende (oftast när de är påverkade av alkohol) så innebär det inte per automatik att de är mänskliga… För i så fall så får vi lov att kalla grisarna på Skansen för mänskliga också och det är de väl få av er som gör?

Det är lätt att se det sviniga uppförandet i de omoraliska och hederslösa politikerna runt om i landet, så den rätta etiketten på en politiker borde kanske vara just gris, om det nu inte vore för att grisar faktiskt kan uppvisa ett empatiskt förhållande till sin omgivning…

Gris?

Gris?

 

Last covenants

You don´t need to fill in an email adress to comment. Just press "Skicka Kommentar"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.