Muterade atomer…?

Ja, nu undrar ni allt över rubriken va?

Jag lyssnade på en amerikansk nattradio och skrattade gott åt uttrycket. Hela historien har sitt ursprung i något som de kallade ”virtuel wishing machine” som bestod av koncentriska cirklar som var violetfärgade och man skulle skriva eller lägga sin visuella önskan däri, så skulle den spridas ut som ringar på vattnet… och önskan skulle gå i uppfyllelse,… Ja det är en liten annorlunda radioshow.

Personen ifråga skulle förklara hur maskinen var uppbyggd, citerar: – … och med olika kondensatorer, transistorer och sånt…? (Seriöst eller hur haha…) vidare förklarar han att det violetta ljuset har väldigt korta våglängder, inte alls som rött ljus som har våglängder höga som hus som i praktiken skulle stoppa önskningen, men de violetta korta våglängder var så koncentrerade att de skulle kunna tränga in i människorna och uppfylla deras önskan. Men utanför det synliga violetta ljuset, (uv, röntgen och gamma) så förklarade han att ljusvågorna var än mer koncentrerade så att de kunde förstöra atomer och även mutera dem!

Jag skrattade mig halvt fördärvad, då det var första gången jag hörde utrycket ”muterade atomer” men sen så började jag fundera på hur ser en muterad atom ut? Har den en extra kvark… 2 extra?

Atomer är enligt vetenskapen uppbyggd av elementarpartiklar som kvarkar (som förmodligen är uppbyggt av något… ) och dessa kvarkar bildar i olika konstelationer, Neutroner och Protoner. Elektronen som är en Lepton ingår också i atomens uppbyggnad. Både Kvarkar och Leptoner anses vara de minsta byggstenarna i dag….

Men tillbaks till muterade atomerna. Om en atom får ett tillskott av en elektron eller om den mister en elektron så har vi fått en ”Jon”, näe inte ”ett Jon” det är något annat det, utan EN jon och då har atomen förändrats i sin uppbygnad och skulle kanske kunna klassas som muterad. (Även andra jon kan misstänkas vara muterade)  Vi har i dag 118st upptäckta grundämnen (Olika typer av atomer) men två av dem råder det osäkerhet kring. Nr: 113 och 115 har rapporterats som upptäckta men inte bekräftats än. Alla dessa skulle teoretiskt kunna uppträda som joner,…eller som muterade.,…

Vi har även en eller flera olika varianter på samma typ av atom som kallas för Isotoper dessa isotoper innehåller olika många neutroner t.ex Platina Atom nr 78 har 9 olika isotoper så 8 av dessa skulle kunna klassas som muterade om man bestämer vilken isotop som anses vara ”grund atomen”. Vidare har vi anti-atomen som är uppbyggd på sammavis som vanliga atomen bara det att då är protonen negativ laddad och kallas för antiproton och motsvarande elektron, heter positron och är positivt laddad, dessa tros bevara samma egenskaper som vanliga atomer bara det att deras laddnigar är det motsatta. (Länk Periodiska systemet) Så om man ser det på det här sättet så har vi faktiskt väldigt många muterade atomer, med 2*118 ”orginal atomer”!

Så herrn ifråga kanske inte var helt ute och cyklade, platinaäven om jag aldrig hört uttrycket om muterade atomer…. Däremot så tror jag att han fått det här med ”våglängd” om bakfoten, då våglängden är avståndet mellan vågtopparna och inte själva våghöjden, om jag inte minns helt fel… 

Radio programet som är en utav de roligare och ”friare” program jag varit med om  är väl värt att skratta åt eller tro på,… allt handlar om tro även Ateism.

Får ni tid över så lyssna på programet, men se det inte som den absoluta sanningen utan mer som en annan vinkel av samma sanning…. eller helt sonika som ren och skär underhållning….

Väl mött:

Last covenants

You don´t need to fill in an email adress to comment. Just press "Skicka Kommentar"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.