Jag & Magda älskar er skattebetalare.

Jag fick ett brev av Magda idag, jag blev så glad att hon lyckats använda partistödet som hon fått av mig via skattsedeln, till att skriva ett brev riktat just till mig.

Hon undrade om jag var orolig för min personliga och för min familjs ekonomi.  Det var så omtänksamt av henne, jag önskar att Annie hade gjort likadant med Centerns partistöd.

Magda upplyste mig om att Putin bedrev ett olagligt krig mot Ukraina också, och att det tvingade många av mina landsmän att vända och vrida på slantarna för att få vardagen att gå ihop. 

-jösses! Sa jag högt för mig själv. Inte visste jag att det fanns lagliga krig. Vidare funderade jag på om vi svenskar inte kunde ha sparat någon skattekrona om vi låtit bli att skicka ner vapen för miljarder till Ukraina. Då hade vi både sparat pengar och följt ”icke aggressions principen”, som är så viktig för freden i världen.

 Nåja, hon fortsatt brevet med en munter ton:

 -jag  var med och städade upp 90-tals krisen, jag glömmer aldrig det pris svenska folket fick betala för en ansvarslös ekonomisk politik.

– Just det, ropade jag högt. -den krisen kommer jag också ihåg Magda! skrålade jag med glädje. -visst var det dryga 60 miljarder av skattepengarna som ni löste ut bankerna med? fortsatte jag högt för mig själv. Ja jädrar tänkte jag, skall vi få tillbaka de pengarna nu? Härligt.

Jag kom också ihåg att det var Magdas partivänner Kjell-Olof Feldt och Bengt Dennis som var med och lade grunden för 90-tals krisen.

Hon skriver också att, ingen ansvarsfull politiker kan lova full kompensation för prisutvecklingen. Det känns tryggt att veta, att i riksdagen har vi ingen ansvarsfull politiker så jag räknar kallt med full kompensation för den framtida prisutvecklingen.

Magda fortsätter brevet med att hon värnar om mig och min familj, yes tänker jag, äntligen någon i riksdagen som bryr sig om mig och min plånbok. Det värmer att hon har ett så gott hjärta.

 Magda och hennes partikamrater lovar också att:

Införa ett högkostnadsskydd för elpriser för både hushåll och företag.

Vad det innebar i reella pengar framgick inte men jag gissar att skattebetalarna har råd att subventioner allt över 1800kronor per hushåll och månad.

Höja pensionen för de sämst ställda pensionärer.

Vilka som är de sämst ställda pensionärerna framgick inte av hennes brev, men jag antar att det gäller alla över 65år.

Säga blankt nej till fastighetsskatt.

Detta löfte kan inte vara svårt att hålla, vi har ingen fastighetsskatt idag.

Frågan är om hon också är villig att försöka få kommunerna att ta bort den kommunala fastighetsavgiften?

Gör hon det, skulle svensken bli så glada att gylfen åkte ner och kjoltygen börja fladdra ute på landsbygden, barnafödandet skulle slå nya rekord ute i byarna och hoppet om en ny storhetstid för svensken skulle pryda varenda anslagstavla i Bryssel.

Magda avslutar sitt personliga brev till mig med att hon vet hur svårt det är att leda Sverige och att hon vill att jag stödjer henne och resten av manschettproletärerna den 11:e september.

Hon understryker också att en röst på henne betyder att  fastighetskatten är ”uteslutet i alla lägen” för socialdemokraterna. Hon nämner fortfarande inget om den kommunala fastighetsavgiften eller om hennes samarbetspartier har samma syn som socialdemokraterna i den här frågan.

Jag känner mig hedrad av denna uppmärksamhet , speciellt med tanke på att jag själv varit med att sponsra kostnaden för brevet.

Nické / En annan framtid är möjlig.

Annons

You don´t need to fill in an email adress to comment. Just press "Skicka Kommentar"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.