Te dags för dystra själar,…

Så då var det dags igen att tycka till om världen och dess inkompetenta invånare, det blir en radda av småplock från min tillfälliga verklighet.

Martin Schibbye har låtit anonyma personer få finansiera sin nya bok och gör en stor sak av det,… Och? Tydligen skall detta vara ett nytt sätt för författare att få ihop ”dollar” till ett projekt och levebröd. Det kallas i deras värld för ”crowd funding” och i min värld för sponsring eller samarbetspartners. Det är väl bara att konstatera att boktryckarkonsten har slagit sig in på sponsorjakt för att ha råd att synas. välkommen säger vi från racingvärlden.

Av de 44 vargar som sköts i årets vargjakt har de konstaterats att de flesta var friska och att 26 stycken var av förra årets nytillskott, som där med fick en kortare sejour på planeten jorden. Alla dessa raderades vänligen men bestämt ut från ett liv på ständig jakt efter älg,.. Ja, älg var de vanligaste maginnehållet. Undrar om den gamla devisen håller om att bättra på stammen genom att skjuta av sjuka djur och ensamvargar? Eller handlar jakten om att skaffa sig ett mänskligt monopol på allt älgkött?

 

Jakten på europeiska IS/ ISIS-anhängare som åker till Irak eller Syrien fortgår vilket jag tycker är lustigt för man brukar uppmuntra folk till att göra det de tror på, gäller inte det längre? Att svenskar åker ner och strider för ”sin” sak är inget nytt. Jag vill minnas att vår ”klipp och klistra” vän Sigvard Marjasin var ner till Israel i det Israel-Arabiska kriget, som i Israel kallas för frihetskriget,…. Det sägs att min fars morbror deltog i försvaret av Finland under vinterkriget och att han även var ner på kontinenten under andra världskriget så vad är det som är så hemskt? att de dödar folk? eller är det bara för att de är Araber? Judar och Finnar ”får” men inte Araber? Visst jag gillar inte folk som dödar andra människor, men om det är deras övertygelse att kämpa för en annan världsordning så var i ligger felet? De flesta försöker följa sin övertygelse så även du och jag,.. Så låt dem åka och hoppas på att de aldrig mer kommer tillbaka,….

 

Information samlas som aldrig förr, om uppgifterna stämmer som jag fick förra veckan så kostar det en cirka miljon att hyra en kvadratmeter i en modern serverhall per månad, nu tror inte jag att de hyr ut per kvm men kanske per ”rack”. någon som vet? Så om ni nu undrar varför era matbutiker har så dyr mat så beror det på att de måste finansiera sin datalagring om dig, för att senare göra en djupanalys av informationen och skicka ut nya fräscha erbjudanden via rabattkuponger till nästa veckas storhandel,….. Världen är sjuk,.. Va, har jag redan sagt det? Okej, men det tåls att upprepa,..

 

Last Covenants

 

Hej igen, jag glömde bort att skriva om hur vissa människogrupper exkluderas från den kommersiella bidragsjakten och som inte får vara med i ”Rädda barnen”, ”Unicef” eller andra hjälporganisationers informationsfilmer om hur fattiga barn drabbas runt om i världen. All dess reklam om hur vi bättre bemedlade skall rädda världen undan moralens tunga våta duk som ständig hänger över våra samveten, så finns det ingen film eller reportage om ”vita” fattiga eller romska fattiga,… Varför? Det är genomgående barn och familjer från ”tredje världen” Afrikaner, indier, lankeser, pakistanier eller andra pepparkaksbruna folkslag. Men aldrig att du får se ett tragiskt reportage eller ”reklamfilm” från Unicef där romers situation i Europa beskrivs som en humanitär katastrof, för att sedan söka om hjälp och bidrag från oss kapitalstinna Ipads-jon. Men problemet är på våran egen bakgård och den vill vi inte visa upp i finrummet för då måste vi städa upp. Men en katastrof tillräckligt långt härifrån är lagom för att vädja till våran empatiska förmåga för traumatiserade barn och för långt ifrån oss för att vi själva skall behöva reda ut skiten,….

 

 

Last Covenants:

 

 

 

 

You don´t need to fill in an email adress to comment. Just press "Skicka Kommentar"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.