Framtidslöftet hälsar på i Stodene…

Så här såg konkurrenterna Melvin.

I helgen så har jag haft äran att få följa Sveriges ödmjukaste guldmedaljör. På fredags kvällen dök medaljhoppet från Tullinge upp för att hälsa på, samt prova Annicas berömda rostbiff med gratäng. Dagen efter skulle han springa i Svealandsmästerskapen. Med välfylld energidepå skjutsade vi ned 13åringen till Våxnäshallen för att bekanta sig med tävlingsarenan. Melvin Dunkel-Sundman tog Våxnäshallen med storm när han krossade motståndet i P13 800meter i Svealandsmästerskapen. I försöksheatet tog han sig enkelt till final efter att ha sprungit den snabbaste försökstiden, 2 minuter och 24 sekunder. I söndagens finallopp Startade han på innerspår och efter första kurvan var han uppe i ledning. Speakern ljöd i högtalarna efter 200m, (30 sek) ”Oj, här var det en optimistisk öppning!”  Efter 400meters passeringen (1.02) sa en förvånad speaker att Melvin håller farten bra. Vid 600meters passeringen så hade Melvin drygat ut ledningen till 30m och speakern varnade för att vi kunde få se mjöksyran sätta stopp för ”Tullinge sonen”. Helt klart, hade han ingen aning om vem Melvin var. Vid utgången i sista kurvan så hade konkurrenterna lämnats att gör upp om silver och bronset. Melvin ångade på värre än ett lokomotiv som hade fått de finaste kolbitarna. Vid målgång var ”Undret från förorten” 6 sekunder före närmaste deltagare. Med tiden 2.18,32 visade Melvin att han är en löpare värd att hålla koll på. Detta var Melvins tredje!! 800meters lopp.. Imponerande!

Tid é viktigt.

Melwin Lycke-Holm

Det fanns en annan Melwin som gjorde bra ifrån sig. I höjdhopp P14 vann Melwin Lycke-Holm på fina 1.95 meter… Han  har fört sin faders tradition av att klara höga höjder vidare… Lika imponerande, men kanske inte lika överraskande som Tullingegrabbens Bejublade målgång.

I övrigt kryllade det av Hammarby idrottare på tävlingen och för en kille som har varit i exil i 18år, var det som om att vara tillbaks på ”söders höjder”…

 

 

 

 

Glad guldmedaljör.

 

 

Guuuld!

Sista kurvan.

 

 

 

You don´t need to fill in an email adress to comment. Just press "Skicka Kommentar"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.