För blogg, mot ett bättre språk,..

Tjo på er igen, läste nyligen ett par av mina gamla blogginlägg och konstaterar att jag har samma kvalitet på korrekturläsning som text-tv. Ni kanske tror att mitt mål med denna blogg är att få så många läsare som är möjligt, eller att jag vill konkurrera ut blondinen ”Slangbellas” läppstiftsprov i realtid. Eller kanske ni tror att det  handlar om att få roa ett fåtal och förnedra ett antal av er som gillar demokrati och andra tokiga idéer,..

Detta gör mig ingenting, då mitt främsta mål med denna blogg är att lära mig skriva och uttrycka mig bättre i text och tal,.. Egoistiskt va? Nu skulle ni kunna säga: ”Men för fan gå en skrivkurs i ställe för att sprida ut en massa dret här på nätet”  Skit som dessutom kommer lagras på serverhallar i decennier för att senare hjälpa Scholls och andra fotrelaterade bolag för framtida reklamutskick om hålfotsinlägg. Men hav förtröstan, en stor del av nöjet är att just kunna få er att sätta kaffet i vrångstrupen, och haja till lite och undra ” Va fan menade han med det där?” medans jag (förhoppningsvis) lär mig formulera mig lite bättre.

Nu vet jag att ni är inte så många som delar mina inlägg, dels för att några av inläggen är kontroversiella och ni måste tänka på er ”politiska korrekthet” och dels för att ni tycker att det jag skriver är helt uppåt väggarna fel. Och det tycker jag att ni gör helt rätt i. (Äntligen någon som håller med er)

Men en sak som jag skulle uppskatta av er, är just korrekturläsning och språkliga rättelser. För som jag skrev tidigare i tråden så är mitt mål att bli mer uttrycksfull, få ett mer målande språk och kanske till och med bli så frälst att jag börjar studera den svenska ordboken igen,.. Ja, tro det om ni vill, men det fanns en tid före internet där jag hade den svenska, svensk/engelska, engelsk/svenska ordboken och skolans kartbok liggandes på sängbordet, dessutom olika uppslagslexikon. Varför? Vem vet, men min rastlöshet och mitt intresse för det engelska språket gjorda att jag på 90-talet ofta läste Eng-ordlistan och som vanligt när jag läste något så snubblade jag över flertalet andra ord och ville då självklart ha en översättning samt synonymer till dessa ord. Lägg där till ett geografiskt intresse som tog mig ut på upptäcktsfärder genom land och riken och där jag med tiden lärde mig att gräset inte var grönare på andra sidan, så självklart var även kartboken en sann vän. För varje land och stad som avverkades så trodde jag nog att min rastlöshet skulle sina, men snart låg jag där i sängen vaken, rastlös och undrandes vart nästa resa skulle ta mig,..

Men mer om de historierna i framtiden när jag lärt mig att uttrycka mina upplevelser i mer pastellfärgade kompositioner,..

Så glöm inte att ge lite ”feedback” som de skulle ha sagt på andra sidan diket,..

 

Karlstad natt

Karlstad natt

 

Väl mött: Last Covenants

You don´t need to fill in an email adress to comment. Just press "Skicka Kommentar"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.