Dessa, Satans mördare.

Kriget i Ukraina kan inte mer än kallas för ett mänskligt misslyckande. Igår såg jag siffror på att 70.000 Ukrainare har dött sedan Rysslands ockupation av Donetsk, Luhansk, Scherzon och Zaporizjzja regionerna. I 18 månader har kriget pågått och västs vapenstöd har ökat mer än kvadratiskt sen starten av interventionen, vilket också har medfört en progressiv kurva för de mänskliga dödstalen på båda sidor av de stridande parterna.

Om siffran 70.000 stämmer, så dör det ungefär 130 stycken Ukrainare om dagen, och jag gissar på att minst lika många Ryssar stryker med i detta meningslösa mördandet. Sveriges regering tycker att detta är okej, EU tycker att detta är okej, President Zelenskyj tycker att detta är okej och vi vet att Ryssarna av tradition ”skiter i vilket”.

Om 260 människor om dagen dör, under lika lång tid som andra världskriget varade, skulle det innebära dryga 570.000 liv som går till spillo, lägg därtill vad dessa i huvudsak unga människor hade kunnat tillfört i arbete, utveckling och produktion så är det ett sju jävla slöseri med mänskliga resurser.

I svenska riksdagen finns det, en majoritet för detta ödslande av tillgångar, med en förhoppning av att i en nära framtid kunna lova svenska företag att få vara med i uppbyggnaden av Ukraina igen. Trots detta massiva stöd från våra gemensamt avlönade politruker, så står ingen av våra riksdagsledamöterna, EU parlamentariker eller ens Zelenskyj själv längst fram på barrikaderna och utsätter sig för möjligheten att få en blyväst gratis.

Vad är då vinsten för våra beslutsfattare? Vi kan misstänka att inblandade politikerna i parlament och riksdag har retroaktiva mutor att hämta ut, när så sker. Jag har inte hört en enda riksdagsledamot eller svensk parlamentariker föreslå att regering eller EU borde jobba för att de stridande parterna möts i samtal för att spara människoliv i detta i gagnlösa krig.

Och dessa sinnesslöa avarter i riksdag och parlament röstar ni på?

Nické

You don´t need to fill in an email adress to comment. Just press "Skicka Kommentar"

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.