Lämna landet..!

Efter många års velande är det nu klart, jag planerar för att lämna Sverige..!

Alla tokerier som försiggår i Sverige och resten av världen har fått mig att ta detta drastiska beslut. Vänner har tjatat för att jag skall göra slag i saken och  jobba för mina och många andra av de lokala medmänniskornas högt uppsatta mål.

Tanken är inte att jag skall lämna Sverige ensamt,  jag och de som vill stödja mig och den organisation jag är verksam i kommer att jobba för att drygt 300.000 Wermlänningar lämnar samtidigt. Vi kommer att jobba för Secession av landskapet Wermland, och det blir förmodligen en av västvärldens mest historiska utträde den dagen det sker.

Historiskt sett i Europa har de flesta separatister i nutid arbetat för ett militärt utträde. IRA, ETA, FLNC, är de tre stora som med våld velat frigöra sig från sina ockupanter. I Italien på 60-talet förslogs Padanien som en alternativ utbrytarrepublik, som via demokratiska spelregler ville bryta sig ur Italien, Lega Nord, är en rest av den idén. På 2000-talet intensifierades Kataloniens arbete för ett fredligt och ett majoritets mässigt utträde ur spanska staten, ett utträde som vid folkomröstningen slogs ned blodig och drev ledare inom rörelsen på flykt. Och det med EU parlamentets godkännande.

Nu kommer vi inom det Wermländska Partiet (namnet inte klart än) att verka för ett fritt Wermland, med de medel som står oss till förfogande inom det svenska regelverket. Vårt mål är utträde ur Sverige och därmed också ur EU. Vi kommer att vilja behålla nära samarbeten med de stater runt omkring oss.

Decentralisering, är något som jag och många med mig tror att Sverige behöver, och något som majoriteten av folket utanför storstädernas gränser kräver. De centrala besluten har aldrig gynnat landsbygden och än mindre den enskilde. Det är dags att sätta stopp för landsbygds döden.

Jag och flera nära mig har börjat att dra fram riktlinjer för ett nytt politiskt initiativ inom regionalpolitiken, som på lång sikt skulle gynna folket på landsbygden som vill ha ett utökat självbestämmande.

Trots att jag kallar mig för en ”individualanarkist med ena benet inom anarko-kapitalistiska tänket och med en ekonomisk grund i den ”Österrikiska skolan””, så har jag ändå tagit beslutet att engagera mig politiskt och spela det ful-spel som politiker idag trycker ned den lokala befolkningen med.

Detta innebär att jag måste gå emot min egen övertygelse i flertalet stora frågor, men då jag känner empati för mina lokala medmänniskor, som inte alla är lika säker på statens avskaffande, men som är fullt övertygade om att vi behöver decentralisera makten och beslutsfattandet. Så kommer jag sätta mitt ego åt sidan och jobba för att vi alla på lokal nivå skall få det bättre.

Som ett separatist parti, kommer Secession för ett fritt Wermland överst på agendan, lägg där till en form av direktdemokrati med folkomröstningar och där lokal anknytning väger tyngre än regional, så kommer vi att uppmuntra till ett lokalt självbestämmande där varje enskild individ blir viktig, vilket inte är situationen inom något lokalt eller regionalt parti i Sverige idag.

Det kan inte vara meningen att tre storstads regioner skall diktera de politiska villkor som skall få råda för oss ”lantisar” idag, det är dags att lyfta arslet och ta kontroll över den del av landet som inte gynnas av den centraliserings politik som vi har dragits med sen Hjalmar Brantings dagar.

Dagens skattepolitik ger storföretag fördelar av olika former för att ha huvudkontor i storstäder, samtidigt missgynnas regioner där företagarna exploaterat sig. Storstaden gynnas, även fast råvaror tas ut på landsbygden. Det är inte rättvist med all den mark och miljöförstöring som exploateringen medför när dessa ekonomiskt starka röster utövar påtryckningar på de lokal politikerna.

Produktionsskatt kommer att vara den drivande linjen för vår skattepolitik. I den mån det behövs skattas, så skall skatten tas ut i det lokala området där varan/tjänsten produceras och inte i där företaget har sitt huvudkontor. ”Tar du ut malm i Nordmark så skall vinsten för den malmen skattas i den kommun som Nordmark tillhör, i detta fall Filipstad”.

Det är dags för folket att åter ta tag i sina skyldigheter att värna om det lokal först, regionala sen, och sist det globala. Vi kan inte rädda omvärlden, men vi kan se till att vi städar upp på våran egen bakgård. och för er som tror att Wermland är för litet för att bilda en egen stat, så ber jag er googla på Island. Ungefär sammabefolkningsmängd, bara det att vi är lite mer trångbodda här i Wermland, ungefär en 1/5del av Islands landyta, fast med stora naturtillgångar, och en stark tradition av ingenjörs anda. Självklart blir alla som är skrivna i Wermland automatiska medborgare i den nya parlamentariska folkrepubliken.

Med detta upprop hoppas jag på en ljus framtid för oss Wermläningar och andra frihetssinneliga folk som bara vill att den lokala situationen prioriteras före den regionala och den globala.

 

 

Nické /  tillfällig Ordförande i WP

 


Last Covenats

You don´t need to fill in an email adress to comment. Just press "Skicka Kommentar"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.