Metanförbud i luften

Om svensken slutade att äta nötkött, hur många Fjällkor (en undergrupp till SKB) skulle det finnas kvar i Sverige då? Skulle rasen dö ut, eller skulle vi bara ha den som mjölk och ost ko. Fjällkon har ungefär dubbelt så mycket ”ost protein” i mjölken som en SLB eller SRB (våra vanligaste mjölkkor) och är väl värd att bevara för oss som gillar ost. Skulle det ha någon betydelse för landskapet om den svenska kon försvann?
Om människan helt skulle sluta med nötkött, skulle arten ”ko” dö ut? eller skulle vi skapa vilda stammar av nötkreatur i Sverige, Europa och/eller Nordamerika..?
Kanske skulle vilda kor kunna lösa vargproblemet här i Värmland? Det skulle kunna bli fina naturfilmer om hur vargen jagar korna ned mot Klarälven för att sen effektivt decimera gruppen… Säkert skulle det bli en och annan ”viltolycka” med ko inblandad också, men vi skulle ha två livsdugliga arter springandes på de värmländska slätterna och älgen skulle inte känna sig så ensam och utsatt…
Varg gillar Får, har jag hört. Kanske skulle Fåren också förvildas så att Gråben, Skogsjärven, Lokatten och Björnen hade lite mer
mat alternativ där ute i markerna…

Vid vilken given tidpunkt som helst är det ungefär 2000 passagerarflygplan uppe i jordens luftrum, (dygnet runt) hur mycket påverkar de den globala uppvärmningen, och bryr sig korna om det?

 

Nej, jag har inga svar jag har bara frågor…

 

Last Covenants

You don´t need to fill in an email adress to comment. Just press "Skicka Kommentar"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.