Kortaste natten,…

Så då vare dags att uppleva den kortaste natten det här året.  i år så sker sommarsolståndet kl 5:04 sen går vi mot mörkare tider igen. Så håll i hatten och stäm upp i sång

Men vad ni inte visste, iallafall vad det flesta av er inte visste, är att den 5 juli kring kl 15:00 befinner sig jorden som längst bort från solen, det kallas för ”aphelium”. Så vad är oddsen på att Karlstads varmaste dag kommer att vara när jorden befinner sig som längst ifrån solen? ”se oddsen här”-> (Unibet)

Mörkare tider stundar, vi har ju hört om olika skräck scenario tidigare men är den globala uppvärmningen verkligen den största faran för männskligheten?

En kvinna som ringde in till Radio P1 i programmet  ”Ring P1” var av en annan uppfattning. Hon tyckte att överpopulationen var den riktigt stora boven och att det borde upplysas mer om svårigheten med att föda upp 6-7 barn som fattig, speciellt om de inte har råd att föda upp ett barn,.. Det låter som om jag e diskad från avelsprogrammet!

Nåja hon var lite orolig över jordens resurser också,  de flesta vill ju vara goda medborgare och göda den marknadsekonomiska marknaden till fullo och hon trodde inte att vi skulle klara det inom en snar framtid. Hon kan ju ha lite rätt i att fisket börjar bli överexploaterat och att vi faktiskt lyckats utrota vissa djurarter, dock inte bålgetingen.

Enligt olika ”förstå sig påare” så håller inte ekvationen Mat*11 miljarder= Fred, men vi har olika lösningar på problemet:

1: Begränsa barnafödandet, en fördel med det är att vi då kan anställa fler icke gravida kvinnor på gummiplantagen och öka gummi produktionen,.. Som resulterar i gummin som i sin tur delas ut till de fattiga familjer så att de utför ”säker kopulering”, och går ut och spendera deras nya pengar på lite nyttiga konsumtionsvaror,… På så sätt löser vi två problem,…

2: Monsanto, ge dem en lobbyist och de löser problemet,…

3: 11 miljarder*vapen=Fred+Mat och liten population,.. Kanske,..

Så till dagens/nattens fråga: vilka djur har människan utrotat?

Nästan utrotad

Nästan utrotad

En tanke på “Kortaste natten,…

You don´t need to fill in an email adress to comment. Just press "Skicka Kommentar"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.