På Island är 71 är så likt 17,..

Här är vad Wikipedia har att säga om 71 och här är vad de säger om 17

71, en fin årgång. Född 71 så är jag stolt över talet 71 men jag är lika stolt över 17 som är 71 baklänges. vad har dessa två tal för mer gemensamt än just ettan och sjuan? Båda är primtal och tillsammans bildar de en palindrom 1771 eller 7117 (för er som ej orkade läsa länkarna) samma siffror 1177, om än i annan ordning än ovan nämnda, är numret till sjukvårdsupplysningen som kan behövas efter att man har läst för många bloggar,…

För 71 år sen vart Island en fri nation den 17 juni och vi vet alla vad frihet betyder,.. Som de flesta förtryckta så finns där alltid en stolthet, och jag kan känna Islänningarnas stolthet när de fick hela den brittiska bankvärlden att sätta i vrångstrupe. Sällan har så små banker som de tre isländska, öppnat upp ögonen för vad bankvärlden håller på med. Att de Isländska skattebetalarna sedan vägrade att betala de holländska och brittiska investerare med skattepengar visar på stark karaktär och en positiv nationalism. Bara det att privata banker ville finansieras med kollektiva medel är sjukt. 2008 visade denna lilla önation på sin styrka, Ca islands-flagga320.000 Islänningarna sa ifrån och trotsade idogt och högljutt alla placerare som förlorat sina besparingar och de föll inte heller för de internationella påtryckningar som följde. Det är så att jag blir tårögd. ”Tuff shit” som de skulle ha sagt inom den privata sfären,.. Här följer nationalsången för er Isländska läsare och ni andra,….   Lofsöngur Leve Island! och Glad Nationaldag!

 

 

seljarlandsfoss         Hestur

You don´t need to fill in an email adress to comment. Just press "Skicka Kommentar"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.