Läskigt värre,…

Sitter och planerar dotterns ”Heloinfest” för imorgon samtidigt som jag lyssnar på lite delta/swamp blues och påminner mig om att ”träsk” kan se lite läskiga ut, speciellt när alla krokodiler som man inte ser men som kanske kanske har gömt sig…. Efter som det hela tiden snurrar i ”pucken” på en annan så spinner jag vidare och ser den svenska urskogen som kan se riktigt ruggig ut. Gammal granskog och deras drömska utseende med tjock ullig mossa och med skägglav som hänger ända ner till knävecken. Vilket får mig att komma ihåg ett minne upp i från det Lappska trollmarkerna.  En solig sommardag fick jag på nåder följa med min storebror och våran kusin ut i skogen där skägglaven härjade som värst, jag var 7-8 år gammal och  i handen hade kusin en ”rörbit” av ”Angelica” även kallad Kvanne. Stammen på dessa är ihåliga och just denna bit var torr som fnöske, de ville inte berätta vad de skulle göra men jag var tvungen att vara tyst om det,… Japp, så väl ute i skogen bakom garaget så börjar de och riva ner skägglav, torr bark, ja jag vet inte om de hade någon tobak som de blandade i men de började iallafall stoppa Angelicastammen full med skägglaven och barken, sen tände de på ”cigarren”. Jodå, även jag fick ta ett bloss, och hostade därefter…..

Skägglaven är väldigt kännslig för luftföroreningar och det kan vara därför jag aldrig sett den på det värmländska låglandet, eller så har det ”puffats” värre än värst ute i de värmländska skogarna,….    Skägglav

Angelican har använts som tobakssubstitut, men då inte stammen. Har man nollkoll som jag kan Björnlokan misstas för Angelican med kraftiga brännsår som följd…. Näe jag försökte inte röka björnloka men jag ramlade in i en ”Loka” efter ett par ”klara”, inget att rekommendera… Creepy!

Angelica / Kvanne     jatteloka

You don´t need to fill in an email adress to comment. Just press "Skicka Kommentar"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.