Vi och de,….

Valfebern har lagt sig men istället har SD-frossan tagit vid. Starka krafter på  båda sidor av den klassiska höger/vänster skalan har gjort sig hörda. Missnöjet i EU växer! Missnöjet mot EU växer! Och de etablerade politikerna fortsätter att ignorera folket. Helst skulle de nog vilja omyndigförklara den ”enklare” människan.  ”Han/hon vet inte sitt eget bästa” ”Folket är inte tillräcklig insatta i frågan för att kunna ta ett sådant beslut”…

Hörde en ”vänster aktivist och dramatiker” uttala sig om att man faktiskt borde vända ryggen till och att inte ta diskussionen med de ”högerextrema”??

Utanförskap har alltid lett till något positivt..? Suck…

Jag anser mig vara för ett Anarkokapitalistiskt samhälle som för många är ”väldigt extremt”. men jag blir ”tamefaan” mörkrädd när jag får höra ett sånt uttalande i svensk tv och att hon i nästa mening pratar om ”människovärde” och ”öppenhet” får mig att vilja spy! FY FAAN! Den Kvinnan måste ha fått rejäl ”slagsida” Hade det varit en så kallad ”högerextrem” som uttalat sig på det sättet hade jag inte blivit förvånad, men kanske vill denna ”dramatiker” (America Vera-Zavala) att vi skall införa den människosynen i skolan? ”Diskutera inte, vänd ryggen till och ignorera dem så tappar de nog orken och ändrar sin uppfattning snart”…? Jag personligen, har hellre en synlig högljudd fascist på gatan som jag kan bemöta än en som smyger runt i mörkret med en dold agenda.

Det skall bli mig ett sant nöje att få bevaka nästa riksdagsval, och få höra både Reinfeldt och Löfvén uttala sig om att vi måste mobilisera våra gemensamma krafter mot dessa extrem partier… Eller få höra ”vänsteraktivisten” och ”dramatikern” säga att vi skall vända 10-15% av de röstberättigade ryggen… Det finns idag potential för den mest kaotiska riksdagen som Sverige någonsin har skådat, extrempartiet? SD kan få upp emot 15% av svenska folkets röster, lägg där till att om KD,C åker ut med sina 5-7%, så kommer närmare 20% av befolkningen inte få sin röst hörd i riksdagen….(om man räknar med att SD inte får inflytande.) Nu är ju detta bara spekulationer men väldigt mycket talar för att SD kommer att nå sitt bästa valresultat någonsin och den politiska kartan måste nog ritas om i höst. De traditionellt röda länen har drabbats av en SD-vind utan dess like. Trångsynta norrlänningar? Eller har de bara tappat tron på decentraliseringen och demokratin…?

Decentralisering, är ett ord vi sällan hör, men bostadsbrist i Stockholm det hör man om varje vecka. Centern var flitiga användare av ordet ”decentralisering” förr och det är för väl att LRF:s huvudkontor ligger i Stockholm, för jag håller med, som boende i Karlstad så ligger Stockholm jävligt ocentralt. ”Centerpartiet har alltid velat och kommer alltid att vela.” är ett annat fint klavertramp… Nä, vart har landsbygdens röst tagit vägen? Om inte SD skall ta över den rollen så bör nog de etablerade partierna tänka om. En början kan vara att, där råvaror som mineraler, skog och vattenkraft/vindkraft tas ut skall beskattningen på vinsten återinvesteras i den/det kommunen/länet. Då skulle nog stora delar av landsbygden komma på fötter fortar än kvickt. Och alla inflyttade bönder i Stockholm kunde flytta ut på landet igen och slippa överraskas av den första snöhalkan varje år….

Men hur faan kan man prata om en demokrati, när man har ett valdeltagande i Sverige som är under 50%? (Edit: 51,04% enligt valmyndigheten) I Slovenien landar de på 13%?  I hela EU strax över 40%? Valdeltagandet har fallit stadigt sen starten av direktval 1979 och prognosen ser inte ljusare ut för näst kommande val, men då kanske de har gjort om i systemet så att ”enskilda individer” inte har någon rösträtt längre. Hur som helst så spelar det statskapitalismen rakt i händerna. Demokrati? puh!  Det pratas om det ”gränslösa samhället” men som jag ser det, har ”kapitalet” varit gränslöst länge och näringslivet med kapitalet skiter fullständigt i vad folk tycker. De etablerade partierna gör som kapitalet vill, så räkna med ökade sympatier för de så kallade extrem partierna…. Statskontrollerad kapitalism i sitt esse, där i flera fall av dolda överenskommelser mellan makten och näringslivet göds och där  incitament skapas och avlägsnas med statliga interventioner efter eget tycke….  (för att slänga sig med några finare ord)

Och ni undrar varför folk missnöjesröstar?

 

Näe nu skiter jag i er och drar ner till ”älven” och fiskar…

Last Covenants

 

”Jag delar inte din åsikt men är beredd
att dö för din rätt att uttrycka den”

 

You don´t need to fill in an email adress to comment. Just press "Skicka Kommentar"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.