7–11° Celsius

Så kom den då, serien baserad på Richard Morgans bok ”Altered Carbon”, eller ”7–11° Celsius” som den heter i den svenska utgåvan. En av de böcker som jag återvänderer till när jag vill fly den vardagliga tristessen och låtsas att jag är någon annanstans än i denna bisarra verklighet. (vilken det nu är?) Det är sällan jag ser film på tv och än mer sällan som jag följer någon serier, men denna har jag väntat på i flera år och hoppats på att den skulle göra boken rättvisa. Boken som jag förövrigt håller som en av de fränaste böcker jag läst, så ball, att jag läst den minst fyrtisjuttongånger och lyssnat på otaliga gånger. (Audiobook)  Naturligtvis kan Tv-serien inte jämföras med böckerna, men det är sällan som film slår bok.

Nej, jag vart inte besviken, jag gillar trots allt serien och ser fram emot en fortsättning med säsong 2 ”Broken Angels”.  Jag gissar att Film/data-tekniken börjar komma ikapp ”cyberpunk” författarna, så jag hoppas på en riktig lång och fartfylld verklighetsflykt via tv i fortsättningen.  Tre böcker har gjorts om ”Takeshi Kovacs” Altered Carbon, Broken Angels och Woken Furius. Som jag tidigare nämnt så är de riktig bra. Nu hoppas jag att denna serie får ringar på vattnet så att några av mina andra favoritböcker får gör sig rättvisa på film, så som ”Black man av ovanstående författare.  William Gibsons böcker om ”Sprawl” eller hans ”Blue Ant” trilogi.   Neal Stephenson:  ”Snow Crash” och ”Cryptonomicon” Chris Moriarty: Spin State, Spin Control och Ghost Spin som även de är sönderlästa.  Pat Cadigan, ”Dervish is digital”  alla helt underbara böcker. Men mest av allt skulle jag vilja se en film baserad på ”Beggers in Spain” av Nancy Kress. Den bästa sf-boken jag någonsin läst! En helt underbar bok för folk som inte gillar att sova….. Kanske infrias mina förväntningar, kanske gör inte filmindustrin böckerna rättvisa, men det spelar ingen roll och medans ni väntar på filmversionerna borde ni borde läsa någon eller alla ovan nämnda verk.

Ta det lugnt där ute i cyberrymden, kör försiktigt.

 

Last Covenants

You don´t need to fill in an email adress to comment. Just press "Skicka Kommentar"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.