Inflation i Kränkt Förtryck…

Detta inlägg är provocerande, så om du är lättstött slutar du läsa nu!

 

Ponera att jag tillhör en av Sveriges minoritetsgrupper, en grupp som även har blivit klassad som ursprungsbefolkning. Ett urfolk som av staten har blivit förföljd och fråntagen rätten till marker de brukat. Ett nomadfolk som tvingats till att bli bofast och avtvingad sin kultur och sina traditioner. Ett folk som har drivits till assimilering av den Svenska staten genom hot och våld. En minoritet, som av Sveriges riksdag förvägras en ratificering av ”ILO 169”. Denna svenska stat som slår sig för bröstet för sitt engagemang för flyktingarna under andravärldskriget, och som värnat om asylrätten för förtryckta och hävdat att solidaritet är den enda vägen framåt…

Sverige i nutid tar emot folk från alla världens kontinenter förutom sydpolen. (Endast 3 personer är födda på sydpolen i modern tid). ”2016 var det cirka 59000 personer 2017 var det nästan 70000 som fick svenskt medborgarskap. Säg då att ungefär hälften av dessa är över 18år, (har inga siffror på det, utan jag gör ett antagande, men det är inte antalet som är relevant utan principen.) då har vi lite mer än 60000 röstberättigade nya medborgare de två senaste åren. Jag vet inte hur många av dessa som röstade i valet 2018 men om vi antar att 60% av dessa utnyttjar sin rätt att stärka den svenska demokratin, och att alla röstade på något parti i riksdagen. Då har vi ungefär 36000 personer som genom sin nyvunna rätt att verka demokratiskt, gett den svenska staten stöd att fortsätta sitt förtryck emot Samer.

Samer i Sverige är någonstans mellan 20-40000 individer beroende på hur man räknar. Samer som etniskgrupp delas in i Sverige som nord/lule/och syd samer. (Finns även Ume och pite samer, det är ett 20-tal som pratar någon av de målen) Omkring 600-700 personer pratar sydsamiska idag, alltså en riktigt liten del av den ”svenska” befolkningen, 0,0007%. Arkeologer menar att sydsamer har verkat i Norrland och södra Lappland sen 1100-talet, långt innan nationsgränser uppfanns, så i realiteten har de ockuperats, förtryckts och blivit av med sitt land….

Ponera då att jag tillhör denna etniska Micro minoritet kallad syd samer. Har jag rätt att känna mig kränkt av alla nya och gamla svenska medborgare som hjälper staten att behålla sitt makt grepp över förtrycket? Får jag kalla er för ”rasister” eller känner ni att jag mobbar er då?

 

Tyvärr så är nationalismen, oavsett form, en grogrund för att känna sig kränkt. Och med så många nya nationaliteter som hävdar sin rätt, med statens goda minne, så kommer vi att ha kränkta medborgare i detta land tills Ragnarök behagar infinna sig…

Om du nu känner dig förnärmad, så ser jag dig som en av dem som håller förtryckets låga brinnande… 

 

Last Covenants

You don´t need to fill in an email adress to comment. Just press "Skicka Kommentar"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.