Time out of joint….

Här på: 59º23′ N 13º32′ Ö breddgraden är ingenting sig likt, Färjestads hockey har hittat ättestupan och faller genom serien lika elegant som en tegelsten inlindad i sälgbark. Om de fortsätter producera mål i den här takten så lär de snart få möta Hammarby hockey i en mindre glamorös tillställning.  Anrika Tellus som har sitt ursprung i ”Midsommarkransen”, skulle ha spelat mot Boltic idag. Karlstadlaget som hade sin storhets tid på 80-talet, har haft det svårt att hävda sig på sistone och just Tellus matchen hade jag tänkt att beskåda nere på Tingvalla idag, men ett November med +7ºC gör inget bandyväder, matchen inställd på grund av dåliga isförhållanden. Sist men inte minst, Sälgen och Vinbärsbuskarna knoppar novknoppar sig, till och med Vallmon har börjat frodas…. Vad skall de bli av detta?

Allahelgona helg och jag är inte och styckar kött uppe i bergen, frysboxarna gapar tomma och bristen på råvaror gör sig påmind. ”korveri stodene” står still då grisen inte uppnått sin viktklass än. ”Rökeriet” har upphört efter brist på älg och nötkött, kvällarna är mörka och dystra. Med regnets frånvaro som gjort att familjens svampstuvningar inte når kvällsfikat så är det riktigt frusterande. Pensionat ”Vita villan” gått i stå. Sådan här torr och mild höst var det länge sen som jag upplevde, det måste ha varit någongång kring år 1980 efter kristus som det inträffade senast, men då hade jag inget intresse i vad skogen kunde erbjuda, men nu är det kaos!

Snowden fyller utländska tidningarna med spaltmeter och nu kommer det jag flaggat för tidigare, Sveriges inblandning ärganymede fundamental och av ytterst vikt för de brittiska och amerikanska nätverken skall fungera effektivt. Nya skandaler väntas framöver, där det kommer framgå att den svenska regeringen och svenska pressen medvetet hållt en extremt låg profil… IB-affären kommer att ses som en fjärt på ganymedes i jämförelse….

Kometen Ison förväntas göra en fabulös uppvisning i slutet av december och är då som närmast ”Moderskeppet”. Just nu seglar den fram och avger ett blågrönt sken där ute. I början av november så döljs den av solen och håller den ihop efter ison-10082013-adam-blockatt ha rundat vår närmaste stjärna, så kan den kanske bli lika ljusstark som venus eller om den bryts isär så lär det bli intressant att se var ”Bitarna” tar vägen. En repris på 1994 shoemaker-levy 9 kanske?

Last Covenants.

3 tankar om “Time out of joint….

  1. Mor här! Tycker ju inte att grytorna gapat speciellt tomma denna helg:) Kyklinfilé med Dijon och vitlök i lördags, nötstek, potatisgratäng och smarrig muscavadosås idag. Man ska inte skapa en egen verklighet för då kan det fort bli knäckebröd och salt sill nästa vecka;)

You don´t need to fill in an email adress to comment. Just press "Skicka Kommentar"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.