En 12:a Red Breast ,om du följer praxis,..

Ingen har kunnat undgå kaoset i riksdagen eller i media de senaste timmarna, Sverigedemokraternas sympatier för oppositionens budget väcker ett ryande eko i närområdet.

Först vill jag säga att jag inte sympatiserar med SD, och inte heller med Löven&Co. Alliansen,? Näe inte där heller,…

Men jag är glad för alla demokraters skull, för situationen som har uppstått ger er demokrater hopp om framtiden, att den enkla människan faktiskt kan påverka politiken! Framför allt ger den småpartierna hopp om att framöver kunna ha ett större inflytande än tidigare, då de nu inte behöver begränsa sig till något som kallas ”praxis” längre. Det kommer att bli ett lyft för småpartierna som kan börja ställa (orimliga?) krav på samarbetsparterna.

De kallas för pajaser i media och de häcklas från höger till vänster, men det enda de gjort är att lyssnat på sina egna medlemmars vilja (önskar att fler partier kunde göra så)  att inte följa praxis,…  ”Only dead fish follow the stream” är ett uttryck som fler borde analysera,…

Som väljare (vilket jag inte är) skulle jag bli oerhört besviken om inte partiet gjorde allt för att få igenom så mycket av sin egen politik som bara är möjligt och de oavsett vilka de förhandlar med, inte till vilket pris som helst men de borde i alla fall kunna föra en dialog med sina antagonister. Och om nu alliansen följer deras heliga praxis så nekar de till blocköverskridande förhandlingar, vilket ger  Lövén&Co chansen till extraval/nyval/omval,.. Vilket jag tror i förlängningen kommer att gynna VP och SD. ”Hurra!” ,.. Öh,…Eller,… Äh, ge mig en 12:a ”Red Breast”redbreast

Som tredje största parti så bör man i en demokrati ta SD på allvar och att utesluta folk eller partier från ”gemenskapen” vet vi  genom historien att det inte ger något bra resultat. Fan, vi förhandlar med ”terrorister” som skär halsen av folk, skall det inte gå att föra en dialog med folk eller ett parti som inte ser ordet ”lagom” som ett ideal? De är trots allt idag drygt 800000 personer som röstade på SD. Ta ansvar! För att citera våra partiledare,…

Alliansens ledare gjorde idag ett oroväckande  utspel om att ”reglerna bör ses över” eller som de säger:

”Vi vill förbättra regelverket”

Enligt Moderaternas gruppledare Anna Kinberg Batra hade Alliansen med sig ett förslag om att diskutera hur regelverket kan bli bättre, så att det ska gå att reagera Sverige i minoritet.

– Vi har ett ansvar för att rösta för vår budget, men vi är beredda att diskutera hur man kan undvika att hamna i den här typen av situationer längre fram. Det måste vara möjligt att regera Sverige även om man har en minoritetsregering, säger Anna Kinberg Batra.

De vill införa begränsningar i systemet som ger de svenska folket en chans till att visa sitt missnöje,… Låter  som en bra ide, för att reta upp ytterligare människor,…

Det vill säga , att om alliansen eller någon annan minoritetskonstellation vinner nästa val eller ett framtida val så vill de garantera att vissa demokratiskt valda röster inte skall få gehör i en framtida riksdag,… Låter som en fin demokrati,..

Får mig att tänka på Egypten,..

Suck!

Och ni undra varför jag är anarkist,….

 

 

Last Covenants

 

Vad var det han sa om mänsklighetens dumhet,.. oändlig? näe så här:

Mänsklighetens dumhet har inte blivit större under tidens lopp, men dess möjlighet att ge uttryck åt sin dumhet har allt blivit större.

 

You don´t need to fill in an email adress to comment. Just press "Skicka Kommentar"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.