Bråda tider,…

Min ansökan till bergskolan i Filipstad gick som väntat… Jag kom inte in. Så nu är det tillbaks till jobbet som vanligt med en nyrenoverad rygg som blivit sämre än innan renoveringen … Suck… Men det gör inget, mediciner växer som ogräs ute i naturen och det är dags att ta reda på vilka örter som tar bort hugg, utstrålning och känsel bortfall… samt min empati för läkare sjukgymnaster och andra kvacksalvare! Det är väl så att skall man få något gjort så får man göra det själv, det verkar även gälla sjukvården….

Fänkol

Fänkol

Arnika

Arnika

Någon som känner en ”bra doktor” som inte är hårt hållen av politikiska besut….

Nåja, till affärerna. 6/8-45 var årsdagen för den första atombomben över japan tre dagar senare var det dags igen… Fruktansvärd förödelse och mellan 90.000-160.000 döda i hiroshima och 60.000-80.000 i Nagasaki.. Varav hälften tros ha dött vid smällen och resterande av strålskador, brännskador, osv, osv…. Borde inte de anfallen klassas som etnisk utrensning?

Nukleärbomb

Nukleärbomb

Jag antar att det fick Kriget att ta slut lite fortare, men var de tvugna att bomba civilamål? Som tur är har inga fler galningar gett klartecken till en Nukleär attack. men det är väl bara en tidsfråga?

Vad som är roligare är att nu börja norrskenssäsongen igen Hipp, hipp hurra… I år så har vi fått våran beskärda del av Noctilucenta moln och jag har faktisk fått en del bra bilder, men nu tar den säsongen slut och norrsken och stjärnbilderna börjar synas ordentligt igen. Detta år skall vara ”peaken” på solfläckscykeln och forskarna har redan börjat varna för den polskiftning som solen kommer att genom gå. Vad som brukar ske vid en skiftning är kraftiga solutbrott med klass X-varning som följd och har man tur så kan södra Sverige också få se norrsken. Ett annat roligt scenario som kan uppstå är att elnäten blir överbelastade och att data trafiken slås ut, men då går väl svenskarna under? För hur skall de då kunna micra sin ”Felix färdiglagad sörja” och när inte affärerna har öppet på grund utav att anställda inte kan räkna på fingrarna, haha…. Men det vore skôj som vi säger i Wermland… Väl mött!

Noctilucent Klarälv

Noctilucent Klarälv

Noctilucent2

Noctilucent2

Noctilucent1

Noctilucent1

Noctilucentclouds

Noctilucentclouds

En tanke på “Bråda tider,…

You don´t need to fill in an email adress to comment. Just press "Skicka Kommentar"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.