Tv tittandet skrämmer….

Småbarns tv tittande riskerar deras motoriska och social utveckling, även på lång sikt. Enligt en studie av Linda S Pagani ”Quebec”… Å Faan! Barn blir säkert trötta om de får röra lite på sig också… Måste säga att jag blir lika överaskad varje gång av dessa viktiga undersökningar som det läggs ner miljoner av skattepengar på, när det mesta går att relatera till med sunt furnuft… Faan bygg en lekpark istället! Ungefär som: ”Bär inte ungen hela tiden låt skitungen få gå och upptäcka på egna ben, ååh, kan han inte gå än?? Låt den förfaan få krypa lite då! då kanske den blir lite engagerad i omgivningen… Denna gång spenderades Canadensika dollar för att komma fram till att ungar får fyrkantiga ögon och ett slött sinne framför tv:n… Intressant resultat men inte förvånande… Länk.

Stäng av tv:n och ägna lite egen tid med ungen istället, men ”egentid” är väl alldelse för dyrbar. men ge ungen ett pussel då, eller ett memory spel…. Eller en nyckelknippa full med bakterier …..

 

Perseiderna. bombarderar just nu våran planet, tyvärr så är det molnigt här på kommandobryggan, så jag sitter framför ”dumburken” istället för att fotografera dessa ljuvliga stjärnfall…. och här ville jag ha en videofilm med vyn från moderskeppet men hittade ingen bra ute på nätet….

Så jag kanske skall ansöka om bidrag för att studera varför katter blir oljiga om pälsen när de sitter under bilar…

Katt

Katt

Go natt!

 

 

You don´t need to fill in an email adress to comment. Just press "Skicka Kommentar"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.