Min framtida fru tycker jag är tråkig, därför självömkar jag!

Som å många andra så tycker min blivande fru (om hon lyckas dra in sponsorer till en start på  ”Bonneville Saltflat” så skall hon få äran att äkta mig) att jag och mina bloggar är tråkiga!

– om jävla mineraler och dret, jag slutade läsa halvvägs om den dära fiskjäveln… Så lät det imorse, haha jaa, vad skall man säga om det? Vi kanske inte delar uppfattning om vad som är intressant, om Kinas dominans vad gäller mineraler i världen eller att fisken ifråga faktiskt är utrotninghotad. Men det spelar ju egentligen ingen roll då min blogg skall vara tillräckligt givande för att läsas ända till sitt slut. Jag vill att folk skall få med sig något om än det där lite skruvade eller den allvarliga undertonen i de kanske inte alltför seriösa förslag som dyker upp ibland.

Så nu skall jag få fart på er engagerade dönickar! Ta och dela era synpunkter på allt och alla och om ni törs kritisera även bloggaren i hans falsarium av dikter historier som cirkulerar här på nätet…

Väl mött: Last covenants.

Nu skall vi reda ut vad begreppet ”Själv medicinering” innebär. så här säger de som påstås ha myntat begreppet. (Edward Khantzian, Mack and Schatzberg, David F Duncan) ”Vid depression eller andra psykiska påfrestningar finns risken att en person kan ta till droger som en form av självmedicinering, eftersom drogen erbjuder tillfällig lättnad och lindring från det plågsamma psykologiska tillståndet. Droger har olika effekt, och enligt ”självmedicineringshypotesen” (”The self-medication hypothesis”, SMH) är individens val av en viss drog varken tillfällig eller slumpmässig, utan istället ett resultat av individens psykologiska tillstånd. Detta sker genom att individerna väljer den drog som bäst stämmer överens med deras typ av psykiatriska tillstånd, den drog som tänks hjälpa dem att uppnå känslomässig stabilitet”.

De säger alltså att det främst är instabila personer som ägnar sig åt SMH men jag skulle vilja påstå att det är inte hela sanningen, på grund utav sjukvårdens nedskärningar så börjar fler och fler använda sig av SMH och det är inte bara ADHD eller Asperger-folk som använder centralstimulerande för lindring. Fler och fler börjar tvivla på sjukvården och dess kompetens att faktiskt lindra patienters åkomma. Alternativ medicin är en gren som växer så det knakar, alltifrån andeutdrivning till Perssons hopkok i garaget. Allt är inte ”allternativt” utan mycke är  gammeldags läkekonst med örter som kommer tillbaka men som anses vara humbug i de lärdas ögon. Ta struma tillexempel. Läkemedlet som ges idag är syntetiskframställt och jag antar att det finns olika tillverkare men det som jag har hört talas om är Levaxin. Det läkemedlet tillför ämnena T3 och T4 för att binda vissa  proteinkjedjor som förs via blodet till cellerna så att det verkar cellulär nivå., men alla som får denna medicin är inte nöjda, vissa patienter blir skitdåliga. Förr, innan levaxinet fanns fick de medicin från torkade grissköldkörtlar och var mer naturligt än Levaxin och fungerar i vissa fall  minst lika bra men utan biverkningar och är bioidentiskt men läkare som idag är sponsrade av olika läkemedelsbolag förordar då istället Levaxin varpå de som vill ha den grisgjorda medicinen får vända sig till den svarta marknaden, ILLEGALA MARKNADEN! det finns doktorer som skriver ut, men de är få och illa kritiserade för sina gärningar då grispreparatet är mycket dyrareoch anses omodernt,…  Själmedicinering finns för att tilltron till läkarna är i botten och jag tror att en av andledningarna stavas nedskärning. Läkarens uppgift idag är inte att lindra patientens åkomma, läkaren idag skall först och främst hålla budgeten, om utrymme därefter finnes ge rådet  – Ta en alvedon alternativt en diklofenak (två hårt sponsrande läkemedel) och kom tillbaka om det inte hjälper…..! Läkaren har idag 15 min per patient på Vårdcentralen och ingen av gångerna jag har varit där så har de läst journalen först! snacka om att vara välförberedd….

Ta ryggpatienter, de kan få två olika former av smärtlindringar idag Träning och operation. (Nålar räknas inte då de är humbug,… Kinesik  humbug) I de fall där träningen inte kan hjälpa patienten skall operation erbjudas, vad de inte säger är att de flesta operationer inte ger en långsiktig lösning och att problemet ofta återkommer inom två år. Där en stabilisering av två kotor eller fler är oddsen minimala för en bättring men däremot väldigt goda för en försämring, lägg där till risken som tas av att skära upp buken rensa ut vommen och bulta fast stommen, rassla in skiten igen och sy ihop, faktiskt inte är helt ofarlig… Finns det det ingen annan värklindring att få? Jo det finns det….

Dessa patienter som vägrar operera sig straffas hårt, de klassas som narkomaner och/eller piller beroendede och anses som bråkiga oförskämda respektlösa mot överhögheten (Dr Villén) och framför allt anses de vara illiterära… De förstår inte sitt eget bästa… De måste lita på kvaksalvarenHålet_i_Plattan_2011 som vräker ut lögner om hur bra alla blir som tränar och de som råkar bli sämre av träning är bara lata och förmodligen Plattans störst pillertrillare! Många av ryggpatienter som hamnat i den situationen blir antingen deprimerade, och det kan vi bota med cipramil haha.. Men om de vill få smärt lindring utan att behöva vara deprimerade så tvingas de förr eller senare in i kriminalitet för att få de smärtlindrande mediciner de själva anser hjälper, eller iallfall lindrar smärtan. självmedicinerande svenssons som sköter sitt jobb efter bästa förmåga utan att ha en experts insyn av medicinerings dos växer i antal, gå bara in på ett forum för folk med kraftiga ryggproblem så får ni själva se/höra. Patienter riskerar att hamna utanför doktorers goda råd och översyn av mediciners verkan. (om det nu finns sådana doktorer kvar). De tvingas in på den tredje största ekonomiska marknaden,(Illegala droger) den marknaden som INTE betalar skatt tillbaka till samhället. Är det bättre? Ja, enligt ekonomiexperterna så är det bra med dubbla ekonomier för att få fart på Sverige och världen!

Bioidentiskt testosteron till kvinnorn i övergångsåldern är sällsynt istället erbjud ett syntetisk variant som inte hjälper alla, kanske med biverkningar som följd.

Sponsrade? JA!

Finns Bioindentisk på Illegal marknad? JA!

Gynnar det samhället? Nej då brottsyndikatet har en förmåga att inte vilja betala skatter,…

Gynnar det patienten? Nej, då pris påslaget på den svarta marknaden är 1000% eller mer,…

När skall Läkarna i samförstånd med läkemedelsbolagen uppmärksamma detta växande problem och straffa de som använder sig av illegala metoder för att få känna sig friskare. Spöstraff och sjutton ave maria! De skall ni ha era jävla simulanter!!!

Men dessa grupper är bara en liten del av själmedicineringen i Sverige, ta de skiten ni köper på hälsokosten a,b,c,d,e,f,k-vitaminer olika mineraler, kanjang, blut, enchinagard, pinpong och kosttillskott i alla dess former hokuspokus tarot, spåkula, medier, halleluja och helafaderullan… finns ni med där?

Men det finns en grupp till, de som inte litar på läkarna! De som vägrar ta den medicin som ordineras. Ett exempel är Simvastatin som ordiners till höger och vänster, (sponsrad? förmodligen) synd bara att vissa stryker med när de får den, de som överlever tar bort den fortare än kvickt trots att  läkaren framhåller nyttan av den! (Sjävmedicinering)

så jag hoppas att ni nu fått en bredare bild av vad självmedicinering innebär och att faktiskt vanliga svenssons använder sig av det och att det kommer öka i framtiden!

Dessa Ilitträra skitiga, skabbiga arbetare måste lära sig att se upp till överhögheten med respekt! Annars får ni smaka batong och högre murar….Vi har faktiskt utbildat oss för att blåsa er!

Hellre rik och frisk än sjuk och fattig!

En tanke på “Min framtida fru tycker jag är tråkig, därför självömkar jag!

  1. Du är inte tråkig! Och detta är ju jätte intressant. Levaxin innehåller endast 1 hormon som kallas T4. En frisk sköldkörtel producerar T4 som omvandlas till T3 som omvandlas till T2 som blir T1 osv osv. Alla klarar inte av att omvandla T4 till T3 och då hjälper det ju inte med levaxin, utan man får problem med rT3, reverse T3 som cirkulerar omkring och inte binder till någon receptor utan blockerar istället T3-receptorerna. T4 är ett inaktivt hormon och JA, T3 är det AKTIVA HORMONET. Är det en slump att bodybuildare har ”dopat” sig med T3? Nej, verkligen inte för det sätter fart på ämnesomsättningen. Som du skrev, man lär sig mycket på att besöka olika forum! Så var var vi…jo detta med levaxin…ponera att du har problem med sköldkörtel och du har ett omvandlingsproblem, och du medicinerar med levaxin. Vad händer? Jaa, du mår fortfarande dåligt men dina värden kanske ser någorlunda bra ut men du går till läkaren och säger…” jag mår inte bra…”…och läkaren svarar..” dina värden är bra så då mår du bra. Jag kan skriva ut lite antidepp till dig för då kommer din ångest att släppa”. Varför inte pröva att skriva ut liothyrinin, T3, eller naturligt grissköldkörtelhormon som NT, Erfa eller Armour? Om en frisk sköldkörtel producerar alla hormonerna T4-T1, varför nöja sig med endast 1 inaktivt hormon? Jag kan tänka mig att många som självmedicinerar kan tänkas tillhöra HSP, High sensitive person, en högkänslig person.Det har skrivits mycket om detta i år och jag rekommenderar dig att ta en titt på det. Mycket intressant!
    Jag har då följande diagnoser, subklinisk hypo och HSP samt obotlig optimist.
    Förresten så tror jag att folk som självmedicinerar i grund och botten har vitamin- och mineralbrister men mer om det senare….
    Syns snart,

    kusin Vitamin

You don´t need to fill in an email adress to comment. Just press "Skicka Kommentar"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.